Kliniken

Personal

Hans Bergkvist är legitimerad tandläkare sedan 1989 och har bred erfarenhet inom allmäntandvård. Han är utbildad på tandvårdshögskolan i Malmö och har arbetat inom Landstinget Kronoberg och på Tandvårdshögskolan i Malmö innan praktiken i Lund togs över efter tandläkare Inge Bernstrup 1995.

På kliniken arbetar även profylaxtandsköterska Susana Vukovic, som tidigare har jobbat på privata kliniker i Lund och i Skövde.

Legitimerad tandhygienist Anneli Holgersson, tandsköterska i grunden, har arbetat inom såväl folktandvård, ekonomisk förening, tandreglering som privattandvård i Småland och i Malmö/Lund.

    

Så här arbetar vi

Första gången du kommer till oss gör vi en vanlig undersökning där tandläkaren kontrollerar dina tänder och din mun.

Undersökningen visar om du har hål i tänderna, tandköttsinflammation, tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. I undersökningen ingår även upp till fyra röntgenbilder. Du får också tips om hur du ska sköta tänderna på bästa sätt för att förebygga problem.

Om du har något problem eller någon sjukdom, eller förhöjd risk att få det, föreslår tandläkaren en eller flera behandlingsåtgärder.

Ibland kan tandläkaren hitta något som behöver utredas mer . Det kan hända att du får en ny tid eller en remiss till en specialisttandläkare. Du får alltid ett kostnadsförslag att ta ställning till.

Om du har friska tänder kan det vid framtida besök bli aktuellt att varva undersökning hos tandläkare med undersökning hos en tandhygienist. Det kommer du och din tandläkare överens om.

  

Tandhygienisten

En tandhygienist arbetar med en yrkeslegitimation utfärdad av socialstyrelsen.

Vi vill att våra patienter ska få behålla sina tänder friska livet ut, slippa karies (hål i tanden), parodontit (tandlossning) och andra munsjukdomar. Vi arbetar förebyggande med information och instruktion, diagnostik och rengöring vid tandlossningssjukdomar, samt diagnostik och orsaksinriktad behandling av karies.

En tandhygienist jobbar utanpå tanden till skillnad från tandläkare som arbetar i tand, genom att utvärdera och ge råd om individuell munhygien, så kallad egenvård. En tandhygienist får diagnostisera, förebygga begynnande karies, tandköttsinflammation och tandlossning. Tandhygienisten kan även använda röntgen när det finns indikation för att se karies, tandsten och käkben, risk för tandlossning etc.

Om du vårdar dina tänder och din mun gynnar det hela kroppen samt även din plånbok!

Kvalitetssäkring för bästa tandvård

För oss är det viktigt att du känner dig nöjd. Därför ser vi till att ha en dialog med dig både före, under och efter behandling. Sedan 2003 har vi på praktiken även ett kvalitetssäkringsprogram
– Qualident – som säkerställer högsta nivå på vård och hygienrutiner. Detta för att i slutändan du som patient skall få den bästa tandvården och känna dig trygg i din behandling hos oss.

Vår klinikfilosofi – Grunden i vår verksamhet

Vi vill erbjuda och leverera det omhändertagande och den vård vi själva skulle vilja ha. Det innebär en tandvård av högsta kvalitet, kombinerad med ett personligt och vänligt omhändertagande med respekt för patienten som individ.

Tandvårdsstödet

Alla som bor i Sverige har rätt till ett tandvårdsstöd från och med det år man fyller 22. För dig som är yngre än så är tandvården helt gratis.

Tandvårdsstödet har två delar. Dels ett tandvårdsbidrag som i första hand är tänkt att användas för undersökningar och förebyggande vård, dels ett högkostnadsskydd.

Den 1 juli varje år får du ett nytt tandvårdsbidrag. Det finns som ett tillgodohavande hos Försäkringskassan. Du behöver inte ansöka utan säger till tandläkaren eller tandhygienisten att du vill använda ditt tandvårdsbidrag för att betala en del av kostnaden.

Högkostnadsskyddet innebär att du bara behöver betala en del av kostnaden själv vid större behandlingar. Försäkringskassan betalar ersättning för resten direkt till din tandläkare.

Det är fri prissättning på tandvård. Hos oss får du alltid ett kostnadsförslag.

 

Rulla till toppen